// targets Safari only // targets Chrome only
Thermosun premazi-termoizolacijska barva
Thermosun premazi-termoizolacijska barva
Thermosun premazi-termoizolacijska barva

Zgodovina razvoja Thermosun barve

 


 

Termokeramični premaz je razvila NASA v okviru projekta Space Shuttle v zacetku 70-ih let za zaščcito materialov in življenja astronavtov v vesolju.

 Z uporabo vakumiziranih keramičnih delcev (Ceramic Bubbles), velikosti nekaj delcev milimetra, je inženirjem NASA-e uspelo, da je Space Shuttle vzdržal temperaturna nihanja več kot 2.000 °C. To pionirsko odkritje, ki je kljub pospeškom večkratne zvočne hitrosti trdno ostalo na svoji podlagi, se vse do danes služi kot zaščitni ščit vesoljskega čolnička. V kombinaciji z ekstremno oprijemljivim vezivom se je rodila "tekoča keramična plošča".

Po prilagoditvi za civilno uporabo so termokeramični premaz nadalje razvijali in obogatili še z drugimi važnimi lastnostmi za uporabo v gradbeništvu in stanovanjski izgradnji.

Barvi podobna snov termokeramični premaz predstavlja danes sistem varčevanja z energijo in dolgotrajno zaščito.

Termokeramični premaz deluje proti pojavu plesni, saj enakomerno razporeja in dviga toploto v prostoru, ter tako preprečuje nastanek plesni.

 


 

termoizolacijska barvaNanosi termoizolacijskega premaza ThermoSun izboljšajo splošni energetski izkoristek vsakega gradbenega elementa, in sicer s sušenjem podlage, ločevanjem vlage v podlagi pod nanosom in optimalnim izkoriščanjem sončnega valovanja.

 

Tehnični list Thermosun barve

 


02 PREDNOSTI BARVE

+ Prednosti thermosun barv


Thermosun.net
Dodaj Thermosun ,nova tehnologija energetsko varčne barvePriljubljene
Thermosun, nova tehnologija energetsko varčne barve na Facebook-uFacebook
©Ekosen / zastopnik za Thermosun, novo tehnologijo energetsko varčne barve / info@ekosen.si / tel:. 080 30 10
produkcija / Studio Legen