// targets Safari only // targets Chrome only
Thermosun premazi-termoizolacijska barva
Thermosun premazi-termoizolacijska barva
Thermosun premazi-termoizolacijska barva

Posledice plesni

 


 

Termokeramični premaz deluje proti pojavu plesni, saj enakomerno razporeja in dviga toploto v prostoru, ter tako preprečuje nastanek plesni.

 


 

Nevarnosti plesni

Če se plesen razprostira po dokaj velikih površinah (že nekaj dm2 je dovolj), lahko le – ta izredno neugodno vpliva na vaš imunski sistem in povzroča raznorazne alergije. Še posebej pri že obstoječih obolenjih se lahko pojavijo dodatne infekcije dihalnih poti.
Pri ljudeh z nekoliko slabšim imunskim sistemom, lahko plesen izzove mikoze (glivična obolenja), alergične reakcije kože, simptome prehlada – viroze, pekoča očesa, predvsem pa glavobol.
Če imate majhne otroke bodite še posebej previdni! Pri tem bi radi dodali, da se plesen rada zadržuje tudi v predelih, ki niso opazni prostemu očesu, kot je to recimo pod preprogo, toplim podom, za tapetami, omarami,…

 


Vzroki za nastanek plesni

Plesen za preživetje potrebuje organske snovi (prah, les, tapete). Zemlja sobnih rastlin že sama po sebi lahko vsebuje več vrst plesni.
Naslednji pomembni faktor, ki ohranja plesen pri življenju, je vlaga. Pri čemer vlažnost zraka povsem ne zadostuje. Obstajati mora kondenzirana voda. Toplota od kuhanja, pranja posode, sušenja perila, tuširanja,… vodo kondenzira in ta se nato nabere marsikje.
Vzrok za nastanek plesni so lahko tudi napake pri sami izvedbi gradbenih del. V tovrstnih primerih je priporočljivo dobro preveriti zunanjo izolacijo hiše, saj lahko obstajajo točke, kjer vlaga neusmiljeno vdira – pa naj so še tako majhne.

Pri visoki vlažnosti zraka, se na hladnih delih stene lahko pojavi kondenzacija.

 


Thermosun barva deluje proti pojavu plesni, saj enakomerno razporeja in dviga toploto v prostoru, ter tako preprečuje nastanek plesni.


 

 


02 PREDNOSTI BARVE

+ Prednosti thermosun barv


Thermosun.net
Dodaj Thermosun ,nova tehnologija energetsko varčne barvePriljubljene
Thermosun, nova tehnologija energetsko varčne barve na Facebook-uFacebook
©Ekosen / zastopnik za Thermosun, novo tehnologijo energetsko varčne barve / info@ekosen.si / tel:. 080 30 10
produkcija / Studio Legen