// targets Safari only // targets Chrome only
Thermosun premazi-termoizolacijska barva
Thermosun premazi-termoizolacijska barva
Thermosun premazi-termoizolacijska barva

Kaj je Thermosun-termoizolacijska barva

 



THERMOSUN energetsko varčna barva ima 20 % več votle termokeramike in zato 20 % večjo moč IR refleksije, kar pomeni še dodatna varčnost barve. V kombinaciji z IR paneli doseže izjemno moč.

Tehnični list Thermosun barve


 

Zahtevnejšim strankam ponujamo revolucionaren energetsko varčen termoizolacijski premaz THERMOSUN.
Vsebuje NOVO formulo s še bolj poudarjenim energetskim učinkom. Glede na tanek sloj nanosa termoizolacijski premaz THERMOSUN omogoča visoke energetske prihranke.


S to barvo pripomoremo, da je IR spekter v prostoru bolje razporejena toplota in s tem izboljša bivalno udobje .Je edinstvena barva na svetu zaradi zelo efektivne IR refleksije.

 

Investicija se povrne že v manj kot dveh letih. S termoizolacijskim premazom THERMOSUN bi moral biti pobarvan vsak bivalni prostor v kolikor želimo znižati stroške ogrevanja in hlajenja.

Termoizolacijski premaz ThermoSun je termokeramični zaščitni nanos, ki s svojim delovanjem izsuši material, zaradi česar tudi pri trajnem vplivu atmosferskih sprememb gradbeni material obdrži približek teoretično določene izolativnosti.

Energetski prihranek, ki ga omogočajo izdelki ThermoSun, temeljijo na odvajanju vlage iz obstoječega gradbenega materiala in zmanjševanju izparilne energije na zunanji strani stene.

Poleti boste imeli s Thermosun barvo hladnejše stene, pozimi pa toplejše.

 

Tehnični list Thermosun barve

 

Prihranek do 15 %. V kolikor pa naredimo tri nanose pa celo do 20 %.

Spomladi in poleti, ko je topleje, odvaja vlago, katero je zid vsesaval več let. S termokeramičnim premazom prevlečena površina zgradbe se obnaša kot človeška koža pri potenju. Površina se pri izhlapevanju ohladi in s tem učinkovito odstrani neprijetno toploto iz notranjosti zgradbe.

Termoizolacijski premaz THERMOSUN je sestavljen iz keramičnih mehurčkov (razvili so jih pri NASI za potrebe oblaganja vesoljskih plovil), ki so jih z vakuumom vmešali v posebej prilagojeno akrilno osnovo in tako sestavljajo 47 % nanosa termo premaza z izjemnimi fizikalnimi učinki.

 


Bistvo toplotne zaščite je v zaščiti pred vlago!

Ta ugotovitev ni nova. Vsi dobro vemo, da za potrebujemo za ogrevanje vlažnih prostorov z vlažnimi zidovi veliko več energije kot za ogrevanje suhih prostorov s suhimi zidovi. Toplotno izolacijske fasade sicer zelo primerno skrbijo za zaščito pred mrazom, dokler se ne navlažijo, ne ščitijo pa pred vlago v zidovih, ki je glavni razlog toplotnih izgub.

Raziskave so pokazale, da se že pri 4 % vsebnosti vlage v gradbenem materialu njegov izolacijski učinek zmanjša za približno 50 %.

Katere učinke kaže praksa?

Praktične meritve toplotnega pretoka znanstveno dokazujejo učinke termoizolacijskega premaza THERMOSUN v dinamičnih in praktičnih razmerah. Teoretično (zgolj računsko) se lahko ugotovljena u-vrednost zniža za več kot 33 %. Seveda to pomeni, da če zmanjšamo transmisijsko toploto s tem znižamo tudi stroške ogrevanja.

S čim je ta zmogljivost pri Thermosun premazu zagotovljena?

Tanek, delno keramični nanos termoizolacijskega premaza ThermoSun omogoča zaradi svoje edinstvene sestave izredno dober oprijem. Preprečuje nastajanje mikrorazpok in mehurčkov, hkrati ga pa ne uniči UV-sevanje in je odporen proti mnogim škodljivim fizikalnim obremenitvam.

Večkratni nanosi termoizolacijskega premaza ThermoSun izboljšajo splošni energetski izkoristek vsakega gradbenega elementa, in sicer s sušenjem podlage, ločevanjem vlage v podlagi pod nanosom in optimalnim izkoriščanjem sončnega valovanja. Sam gradbeni element s tem pridobi boljše in dolgoročne "izolacijske lastnosti".

 


Ali je termoizolacijski premaz THRMOSUN paropropusten?

Termoizolacijski premaz THERMOSUN je izredno paroprepusten, predvsem po zaslugi krogli med katerimi se v procesu sušenja ustvarijo prazni prostori, ki omogočajo lažje prehode zračne vlage.

 

Splošno o paroprepustnosti barv:

  • glede na vrsto veziva (mineralna veziva imajo visoko količino veziva in omogočajo visoko paroprepustnost, polimerna veziva pa slabšo količino veziva in s tem tudi slabšo paropropustnost),
  • glede na količino veziva (večja količina veziva običajno pomeni slabšo paroprepustnost),
  • glede na polnilo (fina polnila običajno pomenijo slabo poroznost, torej tudi paroprepustnost, večja polnila omogočajo boljšo poroznost…).



Stene kot nove — tudi pri večjih obremenitvah

Termokeramični premaz pripomore k temu, da prostori tudi pri visokih obremenitvah še dolgo po obdelavi delujejo kot novi.

Zaradi enakomerne toplotne razporeditve je kroženje zraka manjše, kar ima za posledico tudi manjše vrtinčenje prahu. Keramična površina preprečuje elektrostatičen naboj in kemično vezavo delcev umazanije. Več kot to, termokeramični premaz lahko shranjuje vlago in tako uravnava zračno vlago v prostoru.

 

Kombinacija vseh teh učinkov naredi termokeramični premaz,ki je odličen za uporabo v prostorih,ki so izpostavljeni visokim obremenitvam in vlagi, kot so: kleti, kuhinje,kopalnice in savne.

 


Pozimi prijetna toplota - nič več hladnih nog

Vroča glava in hladne noge, in to pri maksimalnem gretju, kdo ne pozna tega tipičnega zimskega občutka?

Membrana v termokeramičnem premazu poskrbi za enakomerno razporeditev toplote v prostoru. Temperaturna razlika med tlemi in stropom znaša tako manj kot 2 stopinji Celzija. Obenem prepreči tudi tvorbo kondenzacije in plesni na stenah, tudi brez dodatnega zračenja, pri kateremu drago proizvedene toplota dobesedno izpuhti skozi okno.

 

S termokeramičnim premazom prevlečene stene tvorijo veliko keramično površino in delujejo zato v hladnih mesecih kakor lončena peč, ki svojo prijetno toploto izžareva v prostor.

Keramične votle kroglice, ki so v termokeramičnem premazu kot ''minipečnice'' bliskovito prevajajo toploto od izvora preko površin sten in stropov. Ti potem ''sevajo'' toploto enakomerno v prostor. Istočasno potegne termokeramični premaz prekomerno vlago iz sten in jo odda v zrak. To je odločilno za nastop izolacijskega efekta, kajti suhe stene izolirajo veliko bolje kot vlažne.

Termokeramični premaz pripomore k temu, da prostori tudi pri visokih obremenitvah še dolgo po obdelavi delujejo kot novi. Zaradi enakomerne toplotne razporeditve je kroženje zraka manjše, kar ima za posledico tudi manjše vrtinčenje prahu. Keramična površina preprečuje elektrostatičen naboj in kemično vezavo delcev umazanije.

 

S termokeramičnim premazom prevlečene stene tvorijo veliko keramično površino in delujejo zato v hladnih mesecih kakor lončena peč, ki svojo prijetno toploto izžareva v prostor.

 

Varljivi občutki temperature

Kako vlaga vpliva na prenašanje toplote lahko podkrepimo z nekaj dejstvi, ki jih je izkusil že vsakdo izmed nas. Na dopustu se srečamo z fenomenom, da kljub temperaturi zraka nad 30 stopinjami celzija čutimo hlad ko stopimo mokri iz morja in nas zajame rahla sapica. Nasprotno pa se lahko pri 0oC in nizki vlažnosti sončimo na vrhovih gora. Vlaga in veter torej bistveno vplivata na izgubo energije ne glede na to ali je to naše telo ali naš dom saj vlaga pri procesu izhlapevanja porablja toplotno energijo. Zakaj se torej tako redko pri izoliranju objektov upošteva lega objekta oz. se ji mnogokrat ne daje zadosten pomen? Kakšne prihranke dejansko dosežemo z debelo slojno izolacijo v kotlini, ki je pretežen del leta vzpostavljena visoki vlažnosti? Kdaj je kakšen način izoliranja smiseln in kdaj ne? Ta vprašanja se premalo postavljajo pred izolacijskimi posegi na objektih.

 

 


 

Zakaj prihranimo z uporabo Thermosun premazov

1. OB ZRAČENJU MANJ IZGUB

Prostori, ki so pobarvani s termo energetsko varčno barvo THERMOSUN ob zračenju izgubijo manj toplote, saj toplejše stene zadržujejo toploto bolj dolgo, kar posledično pomeni prihranek pri stroških ogrevanja.

V kolikor je preveč vlage v prostoru je smiselno preden prebarvate s THERMOSUN varčno barvo izsušiti zidove z zelo učinkovitimi IR panelih SUNLIFE. Več o IR panelih na www.ekosen.si.

2. OBČUTIMO 2 STOPINJI VEČ

Zaradi toplejših sten lahko znižamo temperaturo v prostoru do 2 stopinji celzija, kar omogoča prihranek nad 14 %. Ker je temperatura pri nogah višja za 2 stopinji, kar pomeni nič več hladnih nog. V lesenih hiši čutite že pri 20 stopinjah dovolj toplote. Pri betonski hiši bi potrebovali najmanj 22 stopinj Celzija za enak občutek toplote. Enako je pri Termobarvi Thermosun. Saj je na otip opazno topleje. Tako da vas stene ne hladijo. Torej zaradi tega se ogrevalni sistemi manj vklapljajo. Torej prihranek pri ogrevanju.

3. PRIHRANEK PRI INVESTICIJI

Dolga življenjska doba (manj pogosto barvanje in tako tudi manjši stroški za slikopleskarja). Majhna možnost razpok, Visoka odpornost na mehanske poškodbe. Barva se hitro suši in tako lahko že takoj začnemo z drugim slojem. Če upoštevamo vse to potem je na daljši rok investicija v THERMOSUN varčno barvo vsaj za pol nižja.

4. VEČJI UČINEK IZOLACIJE

THERMOSUN -termoizolacijska barva suši zidove. Dejstvo je, da vlažni zidovi zmanjšajo učinek izolacije do 50 %. Hkrati pa se vam ne bo več pojavljala plesen, ki je seveda zdravju zelo škodljiva.
V kolikor je preveč vlage v prostoru vam najprej z IR panelih SUNLIFE izsušimo zidove in nato je smiselno prebarvati stene z termoizolacijsko barvo.

Zaradi vseh teh zgoraj naštetih dejstev prihranimo do 20 % energije oz. denarja.

 


02 PREDNOSTI BARVE

+ Prednosti thermosun barv


Thermosun.net
Dodaj Thermosun ,nova tehnologija energetsko varčne barvePriljubljene
Thermosun, nova tehnologija energetsko varčne barve na Facebook-uFacebook
©Ekosen / zastopnik za Thermosun, novo tehnologijo energetsko varčne barve / info@ekosen.si / tel:. 080 30 10
produkcija / Studio Legen